Parforholdsproblemer

Hvis I som par har brug for nye måder at komme videre på i forhold til problemer, som I oplever i jeres parforhold, kan det være en god ide at søge parterapi.

Når forelskelsen har lagt sig, og I skal lære at holde af hinanden som de forskellige individer, som I er, kan det stille ekstra krav til kommunikationen i parforholdet. Dertil har de fleste børnefamilier oplevet at hverdagens travlhed kan give for lidt plads til at dyrke hinanden som par, når alt skal gå stærkt med arbejde og børn, og kærligheden kan blive glemt som i en "hverdagens travle centrifuge".

Dette kan give store udfordringer til parforholdet, - samlivet kan gå i stå, og skænderier opstå om arbejdsfordeling, magtfordeling, grænsesætning i forhold til børn mm. Resultatet kan blive manglende forståelse og respekt for hinanden, tilbagetrækning i forhold til kontakt og intimitet, seksuelle problemer, utroskab, eller bare tab af kærlighed, engagement og meningsfuldhed i forholdet.

I parterapi kan der ydes hjælp til at få genoprettet dialogen med henblik på, at I kan se og anerkende hinanden og få jeres forskelligheder vendt til en styrke og til muligheder for en løsning af problemerne.